Home Historie Berging Pechhulp Transport Werkplaats Inleveren vervangauto
Actueel
// Recente werkzaamheden
// Nieuws
// Werkgebied
// Wagenpark
// Veel gestelde vragen
// Ervaringen
// Milieu en duurzaamheid
// Inkoop schade,- en sloop auto`s
// Doorgeven eindbestemming
// Offerte autotransport
Contact
// Route
// Contact gegevens
// Vacatures
// Opdrachtgevers
// Links

//

Historie

Pand80In 1933 begon Gerard Sprankenis met het transport van diverse goederen en het repareren van voertuigen. Met de bouw van een werkplaats aan de Valkenswaardseweg te Leende in 1939 werd de basis gelegd voor het huidige bedrijf.

 Na de oorlog werden er talloze dumptrucks hersteld en verbouwd en dan weer verkocht. Ook had men een gigantische hoeveelheid onderdelen op voorraad. Toen er vraag ontstond werd er begin jaren vijftig een takelwagen gebouwd. Dit was een Chevrolet waarop een omgedraaid kipperchassis met een uitschuifbare kraan werd gemonteerd. Zo werden vele hijsklussen en later de eerste takelopdrachten verworven. Ook de reparatie van auto`s nam toe waardoor zoon Henk reeds op zeer jonge leeftijd meehielp in het bedrijf.

Na het overlijden van Gerard Sprankenis in 1965 nam zoon Henk de zaak over op 18 jarige leeftijd. Eind jaren zestig werd de eerste alarmcentrale opgericht waardoor de hulpverlening steeds beter geregeld werd. Als een van de eerste in Nederland kreeg Henk reeds de opdrachten en begin jaren zeventig reden wij ook als een van de eerste voor de wegenwacht. Deze werkzaamheden namen ook toe naarmate het verkeer toe nam.

Oprijwagen1In 1990 kwam Henk`s zoon Gerjo in het bedrijf en in 1997 kwam ook dochter Eugenie in het bedrijf.  Medio 2002 begon men ook met het repatrouilleren van gestrande voertuigen uit het buitenland. Dit zou al gauw een van de specialisaties van het bedrijf worden. Eind 2005 werden de Transportactiviteiten van Prijden transport te Waalre overgenomen en werd de transportcapaciteit met 3 voertuigen uitgebreid tot een wagenpark van 8 voertuigen.

Op 01 mei 2009 hebben wij de bergingsactiviteiten van Huybers-Lommers te Bergeijk overgenomen hetgeen een gigantische gebiedsuitbereiding tot het gevolg had. Door de uitgestrektheid van het gebied hebben we de werkzaamheden aan het Eijkereind te Bergeijk voortgezet.  Per 01 april 2013 zijn wij om onze service nog snelle en adequater te maken verhuisd naar onze nieuwe lokatie in Eersel aan de Lange Voren. Anno 2013 is het bedrijf uit gegroeid tot een gecertificeerd familiebedrijf met goed uitgeruste bedrijfsmiddelen is men klaar voor de toekomst.

©2017 Sprankenis V.O.F.